Klik hier om terug te gaan naar www.villacavia.nl

JOEP

HET ABC VAN  PROEFDIEREN

 

Als dier ben je proefdier voor je 't weet.  Muizen, ratten, cavia's, konijnen maar ook vissen Ja!! zelfs honden en katten en niet te vergeten de Apen. Zelfs chimpansees, in de nauwe kooien van een laboratorium in Rijswijk. Jawel als allerlaatste land van Europa. Dat is eigenlijk verboden, en proefdiervrij heeft daar heel wat steentjes aan bijgedragen.

Beter worden: dat is wat alle mensen willen als ze ziek zijn. Hoewel....Steeds meer patiŽnten willen nog iets. Ze zien liever niet dat dat ten koste gaat van allerlei proefdieren. Dat kan alleen als er (meer en meer) alternatieven komen. Intelligente oplossingen die dierproeven overbodig maken

Cosmetica en wasmiddelen zijn ook inmiddels ook dierproefvrij te koop. Proefdiervrij stuurt met alle plezier een gids met o.a. deze proefdiervrije produkten.

Dierendag is voor de proefdieren in de laboratoria net zo'n treurige dag als anders. Geen extra's of aai over de bol. Elke dag is voor hun proefdierendag.

Erven doet proefdiervrij ook. Steeds vaker staat de vereniging in een testament. Dat is aangenaam en nuttig, want het geld wordt goed gebruikt.

 

Fokken om een dier als huisdier te nemen en liefdevol te verzorgen is bij de meeste mensen een bekend begrip. Maar proefdiervrij ziet niet in dat er elk jaar 275.000 dieren teveel voor worden gefokt. Die vervolgens ook nog eens worden afgemaakt.
Gewoonte dieren worden de dieren door de wetenschappers die volautomatisch blijven doorwerken met proefdieren. Ook als het allang anders kan

 

Helpen kun je zeker. Door lid te worden van proefdiervrij en/of alleen die merken te kopen die niet op dieren getest zijn. De cosmeticagids met de dierproefvrije merken is via internet te bestellen.

 

Intelligente oplossingen maken dierproeven overbodig. Computermodellen bijvoorbeeld en celkweken. Maar ook slacht afval kan onverwacht nuttig zijn.

 

Jakkes, te gek voor woorden hoe klakkeloos, achteloos sommige mensen omspringen met dieren. Dieren zijn waardevolle types, die net als iedereen respect waard zijn. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook vreselijk mee en om lachen.

 

Kwartaalblad van proefdiervrij brengt de leden 4x per jaar op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en gebeurtenissen binnen en buiten proefdiervrij.

 

Lid worden kan iedereen. Net als 30.000 andere leden die jou al voor zijn gegaan.

 

motto Proefdieren: het kan niet eenvoudiger voor de laboratoria, stap eens over op een andere testmethode.

 

Narigheid voor de beesten in de laboratoria. Elke dag en nacht. Niet goed te beschrijven voor een normaal denkend mens.
 

Overheid/Europese Commissie wil alle chemicaliŽn laten testen, omdat deze veilig moeten zijn voor mens en dier. Maar als alle stoffen in europa op de standaard manier getest worden, kost dat 22.000.000 proefdieren het leven. Wie zegt dat?? De Royal Society for the prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) Proefdiervrij haalt alles uit de kast om dat Brusselse plan uit de wereld te helpen.

 

Plastic proefdieren bestaan. Tot voor kort oefenden studenten geneeskunde operaties met echte ratten .

 

Querulant: moeilijk/niet gebruikelijk woord voor zeurpiet

 

R van RaaR, Rationeel, Regelgeving, Research, Rooskleurig allemaal woorden waar proefdiervrij dagelijks mee te maken krijgt.

 

Stikken doen de vissen die gebruikt worden voor het testen van wasmiddelen. In speciale tanks komen regenboogforellen en zebravissen chemische stoffen tegen, waardoor ze langzaam stikken. Geen schone zaak!!!

 

Toekomstplannen worden er zat gemaakt om de dierproeven de wereld uit te helpen, zo snel als het maar enigszins kan. Ze zijn net zo achterhaald als de slavernij, de kinderhandel, de trekhond en het palingtrekken (???). Afschaffen die handel!! Er is al mooi nieuws; Het aantal proefdieren is sinds 1978 gehalveerd.

 

U/JIJ kunt zelf veel meer doen dan U/JIJ denkt. E-mailen als U/JIJ onze acties kracht bij wilt zetten. Lid worden als U/JIJ bij ons wilt horen. Of zelfs vrijwilliger, wat vroeger werkend lid heette. Meld je aan voor hulp.

 

Vrijwilligers zijn hard nodig, mensen die met alle liefde een stapje naar voren doen. Bijvoorbeeld om folders uit te delen op beurzen. Onbetaald?? Onbetaalbaar.

 

Wandel een langs op de site van WWW.PROEFDIERVRIJ.NL liefst elke maand dan blijf je goed op de hoogte.

 

Xenotransplantatie. Kunnen we hartpatiŽnten helpen met het hart van een varken?? Je kunt het in die situatie hopen maar wij denken dat het nooit lukt. Een varken is geen geschikte donor, omdat zijn hart linea recta wordt afgestoten. Met genetische manipulatie probeert de wetenshap varkens aan te passen, zodat hun hart wel welkom is.

 

Yskoud beweren wetenschappers nog steeds dat dierproeven noodzakelijk kwaad zijn,'jammer maar helaas'. Dat klopt niet. er bestaan vele honderden alternatieven, die merkwaardig genoeg ongebruikt op de plank blijven liggen.

 

Zeurpiet wordt proefdiervrij vaak genoemd. Proefdiervrij is de grootste vereniging van Nederland. Wij zeuren niet. Wij vragen geen onmogelijke dingen. Wij doen niet sentimenteel. In Nederland worden elk jaar opnieuw zo'n 700.000 dieren misbruikt en mishandeld. Daar is proefdiervrij tegen en dat laten we merken. Dat is alles!!!

Bron: Alfabet der proefdiervrij van Aap tot Zeurpiet (en U staat er ook in) enigszins door mijzelf aangepast met behoud van de originele tekst.